tVaartje in een notendop

tVaartje in een notendop

pop-up ART ont-moetingscentrum voor meerwaardezoekers met een creatieve spirit - dagelijkse artists@work voor lokale kunstenaars op het artiestenterras - bijzondere kunstenaars in inspirerende interactie met de liefhebbers - sensibiliseringscampagne met blinde & slechtziende kunstenaars - inspirerende workshops voor iedereen met een hart voor kunst - muzikale verwenmomenten in de tuin - groepen welkom voor ontbijt-, lunch- of dessertbuffet - streetfood - minnatuurgolf - picknickweide - levend tafelvoetbal - blote-voeten-pad -......

openingsuren

openingsuren

juli - augustus:

alle dagen van 11u tot 18u

woensdag gesloten 

september: 

zaterdag en zondag van 11u tot 18u 

vrije ingang

artists@work

artists@work

tVaartje te Lissewege is opnieuw op zoek naar nog meer kunstenaars voor de achtste editie van de artists@work... Deelname is gratis en kan zoveel keren als u zelf verkiest. Elke openingsdag van juli en augustus tovert tVaartje zich om tot het Parijse Montmartre. Onder het motto Bijzondere Kunstenaars in actie  wil tVaartje kunstenaars een podium bieden en nodigt dan ook graag diverse kunstenaars uit om hun talenten te laten zien. Verschillende kunstdisciplines worden samengebracht, dat kan op alle mogelijke manieren, vervaardigen van eigen werken, portretten van voorbijgangers schilderen, of tekenen, workshops waarbij het publiek betrokken wordt om zelf kunstwerken te maken, met klei werken…. Spektakel en kunst dus allemaal met veel interactie tussen kunstenaars en publiek. Iedereen kan zo op een ontspannen manier nader kennis maken met lokale (amateur)kunstenaars. Vraag gerust inlichtingen

Tour des Poldres

Tour des Poldres

We verzamelen op zaterdag 14 juli (vive la fête) om 11u aan de scheepsdalebrug te Brugge, weg van binnenstad. Op een gezapig en gezellig tempo rijden we in groep tot in tVaartje waar we kunnen genieten van de sfeer en gezelligheid in het teken van het mooie Franse leven.  Iedereen kan zelf zijn picknick meebrengen of ter plaatse een picknickmand vullen met allerlei lekkers. Na de picknick kan tVaartje verder verkend worden. Om 14u is er in tVaartje live music met Jo Arend & Vera Dobbelaere met een ode aan Edith Piaf en Franse chansons. Rond 17u vertrekken we dan weer samen naar Brugge. 

min-natuur-golf

min-natuur-golf

tVaartje brengt altijd dat tikkeltje meer creativiteit. Op het domein staat een prachtig minigolfparcours met natuurelementen en jeansbroeken. Gewoon mooi om zien en leuk om te spelen. Voel je de nieuwe Tiger Woods en geniet van ervan. Het enige reglement is starten op het grasveldje en eindigen in de bloempot. Prijs: 4 €/ volwassene en 2 €/kind. 

weekdagfietstochtje

weekdagfietstochtje

We verzamelen op donderdag 9 augustus  om 11u aan de krakelebrug te Brugge, weg van binnenstad. Op een gezapig en gezellig tempo rijden we in groep tot in tVaartje waar we kunnen genieten van de sfeer en gezelligheid.  Iedereen kan zelf zijn picknick meebrengen of ter plaatse een picknickmand vullen met allerlei lekkers. Na de picknick kan tVaartje en de Beeldenroute in Lissewege verder verkend worden. Rond 17u vertrekken we dan weer samen naar Brugge. 

familie fietszoektocht

familie fietszoektocht

Elke dag kan je vanuit tVaartje deelnemen aan een familie fietzoektocht. Je kan alleen vertrekken of wie in groep wil starten kan afspreken aan het meetingpoint om 14u. Je kan een boekje vragen aan de bar en vertrekken. Met foto's, opdrachten en vraagjes vind je de weg doorheen de Polders. We verwachten het antwoord op al de vragen en wie weet win je een etentje in tVaartje voor 4 personen op onze fin de saison. 

de geheimen van tVaartje

de geheimen van tVaartje

In ons cinemazaaltje kan je elke dag impressies van tVaartje meemaken. De film 'de geheimen van tVaartje'  van Johnny Debels won de medaille van de provincie West-Vlaanderen. Het geeft een samenvatting van de zomer van 2016. Ook de talrijke prachtige en warme sfeerfoto's van Suzy Debuck brengen u onmiddellijk in de juiste tVaartje mood. 

info voor kunstenaars

info voor kunstenaars

Wenst u ook een hartverwarmende zomer vol kunst, boeiende gesprekken, leerrijke en enthousiaste momenten mee te maken? Bent u ook op zoek naar een pop-up atelier in een prachtig kunstdorp? Wilt u ook in een inspirerende omgeving in contact komen met kunstliefhebbers? Zoekt u ook een ommuurde beeldentuin waar uw (monumentale) beelden tot hun recht komen? Dan kan tVaartje te Lissewege u misschien helpen!

Vraag meer inlichtingen

info voor bezoekers

info voor bezoekers

tVaartje is toegankelijk voor iedereen die een hart voor kunst heeft. Men kan vrij wandelen in de tuin waar verschillende kunstenaars in atelierkabientjes werken en exposeren. Ook de open hemel loge en het artiestenterras zijn omgevormd tot verschillende pop-up atelierplekken, waar men de kunstenaars kan ontmoeten en samen hun werken bekijken. De ongedwongen contacten tussen bezoeker en kunstenaar zijn de momenten die bijblijven en die een meerwaarde bieden aan ons project. 

Groepen zijn altijd welkom (ook buiten de openingsuren). Zij kunnen zich al dan niet inschrijven voor een speciale ontvangst met een keuze uit de volgende activiteiten: algemene info over het leven van blinde en slechtziende kunstenaars - deelname aan een workshop volgens beschikbaarheid van de vrijwilligers - bezoek aan de verschillende ateliers - picknick toegelaten, maar ook ontbijt- en dessertbuffet of een volledige zomerbuffet als lunch (op afspraak) 

Vraag meer inlichtingen

bereikbaarheid

Met de wagen: Neem de N31 (Brugge-Zeebrugge) tot aan de lichten van Lissewege. Sla in richting dorpscentrum, voorbij de spoorweg, op 200m juist voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter op uw rechterkant vindt u tVaartje.

Parking: De grootste parking dicht bij tVaartje is deze in de Pol D'Hontstraat net voorbij de spoorweg op uw linkerkant. 

Met de trein: Om het uur (in het weekend en schoolvakanties om de 2 uur) kunt u een trein vanuit Brugge nemen naar Zeebrugge. Deze stopt in Lissewege. Bij het verlaten van het station gaat u links in de richting van de kerk. Op 200m voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter vindt u tVaartje. Meer informatie op: http://www.b-rail.be

Met de bus: Lissewege is bereikbaar met de belbus en heeft stopplaats aan het station van Lissewege. zie verder de info 'met de trein ' Meer informatie op: http://www.delijn.be/reisinfo 

onze vrijwilligers

onze vrijwilligers

tVaartje steunt 100 % op de onvoorwaardelijke inzet van vrijwilligers uit de regio. Hun lachjes, hun engagement en hun liefde voor tVaartje geven dat tikkeltje meer aan de volledige sfeerbeleving. Ze bakken taarten, bedienen u met de glimlach, geven uitleg over de werking, spelen muziek, staan aan de bar, maken buffetten klaar, bakken frietjes, geven workshops, trekken foto's.... kortom doen gewoon alles om u als bezoeker en u als kunstenaar een heerlijke zomer aan te bieden.   Een Engelse bezoeker vroeg ons ooit eens .... 'Do they eat diamonds for breakfast?... Why? ...  because they shine the whole day?...... Dankjewel vrijwilligers... jullie zijn top ! 

huur het domein

Buiten het zomerseizoen kan u het domein tVaartje huren voor uw privéfeest, uw bedrijfsuitje of gewoon een leuke barbecue met uw familie. 

Vraag meer inlichtingen