tVaartje in een notendop

tVaartje in een notendop

pop-up ART ont-moetingscentrum voor meerwaardezoekers met een creatieve spirit - dagelijkse artists@work@tVaartje voor (amateur)-kunstenaars op de verschillende artiestenterrassen - bijzondere kunstenaars in inspirerende interactie met de liefhebbers - sensibiliseringscampagne met blinde & slechtziende kunstenaars - inspirerende workshops voor iedereen met een hart voor kunst - demonstraties van ambachten - muzikale verwenmomenten in de tuin  - picknickweide - family games - blote-voeten-pad - praatje@tVaartje - vrij atelier voor kunstenaars - reuze gezelschapsspelen .... 

openingsuren

openingsuren

zaterdag 3 juli tot en met zondag 29 augustus 2021:

alle dagen van 11u tot 18u

woensdag gesloten behalve op woensdag 21 juli 

vrije ingang

expo in de tent

expo in de tent

In de grote expo-tent zijn er de volgende tentoonstellingen:

zat 3 juli tot din 13 juli: Lucasgilde uit Menen 

don 15 juli tot din 27 juli: Art From Love uit Bredene 

don 29 juli tot din 3 augustus: Ter Cauwe uit Pittem 

don 5 augustus tot dinsdag 17 augustus: Lamme Goedzak uit Oostkamp 

don 19 augustus tot zondag 29 augustus: VedicArt uit Brugge 

artists@work@tVaartje

artists@work@tVaartje

Onder het motto artists@work@tVaartje wil tVaartje diverse kunstenaars een podium bieden door hen uit te nodigen om hun talenten te tonen. Verschillende kunstdisciplines worden samengebracht. Dat kan op alle mogelijke manieren, een ambacht demonstreren, het vervaardigen van eigen werk, het schilderen of tekenen op doek of papier, een kortverhaal voorlezen, het werken met klei, het geven van workshops waarbij het publiek betrokken wordt om creatief te zijn, het voordragen van poëzie in een intieme setting, het spelen van live music. Kortom: een samenspel van spektakel en kunst, met veel interactie tussen kunstenaar en publiek.

Vraag gerust inlichtingen om deel te nemen.  

info voor kunstenaars

info voor kunstenaars

Wens je een hartverwarmende zomer vol kunst, boeiende gesprekken, leerrijke en enthousiaste momenten mee te maken? Ben je op zoek naar een gratis pop-up atelier en/of exporuimte in het hart van een prachtig kunstdorp dat elke zomer bezocht wordt door meer dan 30 000 bezoekers? Wil je in een inspirerende omgeving in contact komen met kunstliefhebbers en andere kunstenaars? Zoek je een ommuurde beeldentuin waar je beelden en werken tot hun recht komen? Wens je je gedichten voor te dragen of je boek voor te stellen in een prachtige boomgaard? 

Heb je één keer JA geantwoord op deze vragen, dan ben je bij tVaartje aan het goede adres. 

Aarzel niet om meer inlichtingen te vragen. 

info voor bezoekers

info voor bezoekers

tVaartje is toegankelijk voor iedereen die een hart voor kunst heeft. Men kan vrij wandelen in de tuin waar verschillende kunstenaars in expokabientjes werken en exposeren. Op de verschillende artiestenterrassen kan men de kunstenaars ontmoeten en samen hun werken bekijken. De ongedwongen contacten tussen bezoeker en kunstenaar zijn de momenten die bijblijven en die een meerwaarde bieden aan ons project. 

Groepen zijn altijd welkom (ook buiten de openingsuren). Zij kunnen zich al dan niet inschrijven voor een speciale ontvangst met een keuze uit de volgende activiteiten: algemene info over het leven van blinde en slechtziende kunstenaars - deelname aan een workshop volgens beschikbaarheid van de vrijwilligers - bezoek aan de verschillende ateliers - picknick toegelaten

Vraag meer inlichtingen

bereikbaarheid

Met de wagen: Neem de N31 (Brugge-Zeebrugge) tot aan de lichten van Lissewege. Sla in richting dorpscentrum, voorbij de spoorweg, op 200m juist voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter op uw rechterkant vindt u tVaartje.

Parking: De grootste parking dicht bij tVaartje is deze in de Pol D'Hontstraat net voorbij de spoorweg op uw linkerkant. 

Met de trein: Om het uur kunt u een trein vanuit Brugge nemen naar Zeebrugge. Deze stopt in Lissewege. Bij het verlaten van het station gaat u links in de richting van de kerk. Op 200m voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter vindt u tVaartje. Meer informatie op: http://www.b-rail.be

Met de bus: Lissewege is bereikbaar met de belbus en heeft stopplaats aan het station van Lissewege. zie verder de info 'met de trein ' Meer informatie op: https://www.delijn.be/nl/

onze vrijwilligers

onze vrijwilligers

tVaartje steunt 100 % op de onvoorwaardelijke inzet van vrijwilligers uit de regio. Hun lachjes, hun engagement en hun liefde voor tVaartje geven dat tikkeltje meer aan de volledige sfeerbeleving. Ze bakken taarten, bedienen u met de glimlach, geven uitleg over de werking, spelen muziek, staan aan de bar, maken tapa's klaar, geven workshops, trekken foto's.... kortom doen gewoon alles om u als bezoeker en u als kunstenaar een heerlijke zomer aan te bieden.   Een Engelse bezoeker vroeg ons ooit eens .... 'Do they eat diamonds for breakfast?... Why? ...  Because they shine the whole day!...... Dankjewel vrijwilligers... jullie zijn top ! 

Praatje@tVaartje

Praatje@tVaartje

Laat je boeien door de warme woorden van onze woordkunstenaars tijdens Praatje@tVaartje. De siësta-weide van tVaartje, de creatiefste tuin van Vlaanderen, wordt omgetoverd tot een Salon des Poèmes waarin woordkunstenaars de bezoekers boeien met hun Praatjes. Aangename gesprekken, prachtige poëzie, interessante boeken, korte whaw-momenten, luisterende oren..... In de boomgaard staan er in de schaduw van de bomen zetels voor de bezoekers om in kleine bubbels te komen luisteren naar hun woorden. Zo kunnen de bezoekers fladderen van de ene dichter naar de andere auteur, iedereen op eigen tempo. Ook kinderen zijn welkom. Dit event is is vrij toegankelijk. 

Wanneer:

elke vrijdag in juli en augustus van 15u tot 16u30