tVaartje in een notendop

tVaartje in een notendop

pop-up ART ont-moetingscentrum voor meerwaardezoekers met een creatieve spirit - dagelijkse artists@work voor lokale kunstenaars op het artiestenterras - bijzondere kunstenaars in inspirerende interactie met de liefhebbers - sensibiliseringscampagne met blinde & slechtziende kunstenaars - inspirerende workshops voor iedereen met een hart voor kunst - muzikale verwenmomenten in de tuin - groepen welkom voor ontbijt-, lunch- of dessertbuffet - streetfood - minnatuurgolf - picknickweide - levend tafelvoetbal - blote-voeten-pad -......

openingsuren

openingsuren

juli - augustus:

alle dagen van 11u tot 18u

woensdag gesloten 

vrije ingang

artists@work

artists@work

tVaartje te Lissewege is opnieuw op zoek naar nog meer kunstenaars voor de tiende editie van de artists@work... Deelname is gratis en kan zoveel keren als u zelf verkiest. Elke openingsdag van juli en augustus tovert tVaartje zich om tot het Parijse Montmartre. Onder het motto Bijzondere Kunstenaars in actie  wil tVaartje kunstenaars een podium bieden en nodigt dan ook graag diverse kunstenaars uit om hun talenten te laten zien. Verschillende kunstdisciplines worden samengebracht, dat kan op alle mogelijke manieren, vervaardigen van eigen werken, portretten van voorbijgangers schilderen of tekenen, workshops waarbij het publiek betrokken wordt om zelf kunstwerken te maken, met klei werken…. Spektakel en kunst dus allemaal met veel interactie tussen kunstenaars en publiek. Iedereen kan zo op een ontspannen manier nader kennis maken met lokale (amateur)kunstenaars. Vraag gerust inlichtingen

info voor kunstenaars

info voor kunstenaars

Wenst u ook een hartverwarmende zomer vol kunst, boeiende gesprekken, leerrijke en enthousiaste momenten mee te maken? Bent u ook op zoek naar een pop-up atelier in een prachtig kunstdorp? Wilt u ook in een inspirerende omgeving in contact komen met kunstliefhebbers? Zoekt u ook een ommuurde beeldentuin waar uw (monumentale) beelden tot hun recht komen? Dan kan tVaartje te Lissewege u misschien helpen!

Vraag meer inlichtingen

info voor bezoekers

info voor bezoekers

tVaartje is toegankelijk voor iedereen die een hart voor kunst heeft. Men kan vrij wandelen in de tuin waar verschillende kunstenaars in atelierkabientjes werken en exposeren. Ook de open hemel loge en het artiestenterras zijn omgevormd tot verschillende pop-up atelierplekken, waar men de kunstenaars kan ontmoeten en samen hun werken bekijken. De ongedwongen contacten tussen bezoeker en kunstenaar zijn de momenten die bijblijven en die een meerwaarde bieden aan ons project. 

Groepen zijn altijd welkom (ook buiten de openingsuren). Zij kunnen zich al dan niet inschrijven voor een speciale ontvangst met een keuze uit de volgende activiteiten: algemene info over het leven van blinde en slechtziende kunstenaars - deelname aan een workshop volgens beschikbaarheid van de vrijwilligers - bezoek aan de verschillende ateliers - picknick toegelaten, maar ook ontbijt- en dessertbuffet of een volledige zomerbuffet als lunch (op afspraak) 

Vraag meer inlichtingen

bereikbaarheid

Met de wagen: Neem de N31 (Brugge-Zeebrugge) tot aan de lichten van Lissewege. Sla in richting dorpscentrum, voorbij de spoorweg, op 200m juist voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter op uw rechterkant vindt u tVaartje.

Parking: De grootste parking dicht bij tVaartje is deze in de Pol D'Hontstraat net voorbij de spoorweg op uw linkerkant. 

Met de trein: Om het uur (in het weekend en schoolvakanties om de 2 uur) kunt u een trein vanuit Brugge nemen naar Zeebrugge. Deze stopt in Lissewege. Bij het verlaten van het station gaat u links in de richting van de kerk. Op 200m voorbij het water slaat u linksaf. Op 150 meter vindt u tVaartje. Meer informatie op: http://www.b-rail.be

Met de bus: Lissewege is bereikbaar met de belbus en heeft stopplaats aan het station van Lissewege. zie verder de info 'met de trein ' Meer informatie op: http://www.delijn.be/reisinfo 

onze vrijwilligers

onze vrijwilligers

tVaartje steunt 100 % op de onvoorwaardelijke inzet van vrijwilligers uit de regio. Hun lachjes, hun engagement en hun liefde voor tVaartje geven dat tikkeltje meer aan de volledige sfeerbeleving. Ze bakken taarten, bedienen u met de glimlach, geven uitleg over de werking, spelen muziek, staan aan de bar, maken buffetten klaar, bakken frietjes, geven workshops, trekken foto's.... kortom doen gewoon alles om u als bezoeker en u als kunstenaar een heerlijke zomer aan te bieden.   Een Engelse bezoeker vroeg ons ooit eens .... 'Do they eat diamonds for breakfast?... Why? ...  because they shine the whole day?...... Dankjewel vrijwilligers... jullie zijn top ! 

huur het domein

Buiten het zomerseizoen kan u het domein tVaartje huren voor uw privéfeest, uw bedrijfsuitje of gewoon een leuke barbecue met uw familie. 

Vraag meer inlichtingen